Hírek

06 szep
Aktualitások a stroke-ellátásban
Az elmúlt évek friss tudományos eredményeit és a stroke kezelésének új lehetőségeit tekintik át a szakemberek a Magyar Stroke Társaság XVIII. és a Magyar Neuroszonológiai Társaság XV. Kongresszusán Debrecenben. A csütörtökön kezdődő szakmai tanácskozással egyidőben rendezik meg a Stroke Szakdolgozói Vándorgyűlést is.
30 aug
A jövő kihívásairól tanácskoztak a szakdolgozók a Debreceni Egyetemen
Az új eljárásokkal, illetve a képzéssel kapcsolatos újdonságokat, valamint a legfrissebb ápoláskutatási eredményeket is megvitatták a Juhász Zsuzsa Szakdolgozói Konferencia résztvevői pénteken a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Az eseményen átadták a Juhász Zsuzsa Emlékdíjat is, melyet idén Zólyomi Ágnesnek, a Neurológiai Klinika klinikai vezető ápolójának ítélték oda.
30 aug
Elindul a sebészeti ellátás az új Gyermeksürgősségi Központban 
Szeptember harmadikától a Debreceni Egyetem nemrégiben átadott Gyermeksürgősségi Központjában működik a gyermeksebészeti fekvőbeteg részleg. Az új épületben a legkorszerűbb körülmények között gyógyulhatnak a gyerekek. A központban 2-3 ágyas, fürdőszobás kórtermeket, két műtőt, vizsgáló-, és kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki.  
17 aug
Feloldották a látogatási tilalmat
Augusztus 17-től ismét lehet látogatni a betegeket a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán működő Orvosi Rehabilitációs és Fizikális Medicina Klinika „A”, „B” és „C” részlegein. A korábban elrendelt teljeskörű látogatási tilalmat szombattól feloldották.
03 aug
Látogatási tilalom a Klinikai Központban
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinika „A”, „B” és „C” részlegein augusztus 3-án, szombat reggel 8 órától teljeskörű látogatási tilalom lépett életbe a felső légúti megbetegedések halmozott megjelenése miatt. A rendelkezés visszavonásig érvényes.
02 aug
Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet
A kismamák kilencven százaléka tervezi, mégis mindössze negyven százalékuk szoptatja gyermekét öt hónapnál hosszabb ideig. Ennek egyik fő oka, hogy a nők többsége nincs megfelelően felkészülve, felkészítve az anyatejes táplálás nehézségeire – hangzott el a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Neonatológia, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, valamint az Életkezdet Szakmai Egyesület által az anyatejes táplálás világnapja és a szoptatás
01 aug
Cross-linking kezelés a debreceni Szemklinika új szaruhártya ambulanciáján
Már a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szemklinikáján is rutinszerűen elérhető az a kezelés, amellyel megelőzhető a szaruhártya további elvékonyodása és elkerülhető a szaruhártya-átültetés. A keratoconus betegség esetén alkalmazott cross-linking kezelést a Szemklinika nemrégiben átadott cornea ambulanciáján végzik.
01 aug
Vállalati támogatás a Gyermekgyógyászati Klinikának
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika betegellátó részeinek komfortfokozat-növelésére tízezer eurót ajánlott fel a Gyermekklinika Alapítványa "Gyermekeinkért" számára a CATL Debrecen. Az adományt Szabó Tamás klinikaigazgató vette át Szilágyi Balázstól, a CATL Debrecen közügyekért felelős vezetőjétől.
01 aug
Feloldották a látogatási tilalmat
Augusztus 1-től, csütörtöktől megszűnik a látogatási tilalom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus Neurológiai Klinika fekvőbeteg osztályán.
31 júl
Adomány a májbetegségek szűréséhez
Egy korszerű mobil FibroScan készülék beszerzéséhez járulnak hozzá a HUNÉP Zrt. és a III. HUNÉP Építőipari Jótékonysági Labdarúgó Kupa részt vevő partnerei, amely a krónikus májbetegségek diagnosztikai, szűrő- és utánkövető eszköze. A cégek egymillió forintot ajánlottak fel a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gasztroenterológiai Klinika Debrecen-Régió Gasztroenterológusainak Közhasznú Egyesülete számára. Az adományt kedden adták át.

Oldalak